De ce fotbalul brailean moare?

28.02.2005 Dacia Unirea Braila - Steaua Bucuresti 25.000 de spectatori
28.02.2005
Dacia Unirea Braila – Steaua Bucuresti
25.000 de spectatori
*(Mentionez inca din startul acestui articol! Atunci cand ma refer la fotbalul brailean ma refer strict la echipa CF Braila)

Observam pe zi ce trece cum fotbalul brailean se stinge, inevitabil apare intrebarea de ce? Care sunt cauzele?

Raspunsul la o asemenea intrebare este destul de greu de formulat, problema fiind una profunda si complexa.

Luam ca reper anul 2006. Moment in care Dacia Unirea Braila isi schimba denumirea in CF Braila si devine societate pe actiuni – din cele 13.632 de actiuni emise, 13.382 le detine SC Concivia SA – actionar majoritar!

Primul an disputat sub denumirea de CF se prezinta dezastruos – unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria clubului in Diviza B, am reusit 4 victorii, 10 egaluri si 20 de infrangeri, golaverajul fiind 20-60. Astfel, retrogradarea era inevitabil de evitat.

Dupa aceasta retrogradare au urmat 3 sezoane grele pentru suporterii braileni, echipa fanion a orasului se vedea evoluand in „mocirla” Diviziei C (Liga a III-a)! In primele 2 sezoane am ocupat locul 9, respectiv 8 in Divizia C , iar in cel de-al treilea sezon reusim sa revenim in Divizia B (Liga a II-a) – am reusit un sezon extraordinar – avand 24 de victorii, 6 egaluri si o singura infrangere, golaverajul fiind 87-18!

Sezonul 2010-2011. Revenirea in Liga secunda s-a dovedit dificila, nivelul mult mai ridicat de ceea ce intalnisem in Liga a III-a a insemnat pentru echipa noastra o retrogradare sportiva la finalul sezonului. Am ocupat locul 15 – cu 5 victorii, 6 egaluri si 19 infrangeri, golaverajul fiind 28-47.

Sezonul 2011-2012 trebuia sa ne gaseasca in Liga a III-a, insa norocul ne-a suras, echipa Unirea Urziceni desfiintandu-se, locul din liga secunda ramand vacant, iar CF Braila se agata de aceasta sansa de a evolua in esalonul secund. La finele acestui sezon ocupam un nesperat loc 6, inregistram 15 victorii, 3 egaluri si 12 infrangeri, golaveraj pozitiv 47-40.

Sezonul 2012-2013 se parea ca ne va duce catre visul mult asteptat – LIGA I. Turul campionatului ne gaseste pe primul loc, lucru nemaiintalnit de cativa ani buni, suporterii braileni incepand sa spere ca ne vom revedea in Primul Esalon fotbalistic al Romaniei. Sperantele suporterilor cresc si se intensifica dupa ce la Braila, echipa fanion reuseste sa invinga Steaua Bucuresti cu 1-0, prin golul lui Andrei Puscasu, impresionand pe toata lumea.

Din pacate finele sezonul ne regasim pe pozitia a 5-a cu 12 victorii, 4 egaluri si 8 infrangeri, golaverajul fiind 39-35.

Sezonul actual nu il voi rezuma, majoritatea dintre dumneavoastra cunoasteti situatia echipei…

La finele celor 7 ani de „guvernare” sub denumirea de CF, clubul nostru a inregistrat urmatorele:

  • 1 promovare,
  • 2 retrogradari si sa speram ca nu vom „reusi” si o desfiintare.

Din pacate am trait in aceste vremuri una dintre cele mai nefaste perioade din istoria clubului, niciodata nu s-a mai intamplat sa evoluam 3 sezoane consecutive in Divizia C (Liga a III-a)…

Iata cum am explicat si problema suporterilor. Lipsa lor – dezinteresul. Jucatori actuali ai CF-ul trebuie sa cunoasca faptul ca suporterii braileni au fost obisnuiti cu performanta, cu meciuri memorabile, cu jucatori devotati… in momentul de fata batranul nostru stadion este gazda meci de meci doar pentru cateva sute de spectatori – suporteri mai in varsta care au fost martorii perioadelor de glorie si pentru cativa tineri care se relaxeaza la sfarsit de saptamana.

De ce fotbalul brailean este pe moarte?

Lipsa performantei si managementul defectuos au condus la ceea ce avem in momentul de fata! NU banii, pentru ca bani au fost, insa degeaba ai bani daca  nu stii ce sa faci cu ei!

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s