Cristi Bândărică si golul de aur!

25 august 2000

Dacia Unirea Braila – FC Onesti 2-1

Au marcat: Butiseaca (min. 13), Bandarica (min. 108), respectiv Plesa (min. 56).

Stadion „Municipal”: teren foarte bun; spectatori: 6.500

 

COMPONENTA ECHIPELOR
Dacia Unirea: C. Bratianu – Radulescu, V. Bratianu, Ivan, Baboi, Braguta – Tanase (min. 61 Balta), Vioreanu (min. 72 Bandarica), Frunza – Butiseaca, Stoian (min. 86 Ciocea). Antrenor: Mihai Ciobanu.
FC Onesti: Floria – Velicioiu, (min. 74 Sitaru), Traistaru, Chiriac, Munteanu, Ciobanu – Barbinta (min. 46 Tudoreanu), Plesa (min 77: Balan), Gorga – Iriza, Ilie. Antrenor: Ioan Sarobis.
Arbitri: Catalin Corcescu (Constanta) – Valerica Lungu si Cornel Groza (ambii din Iasi).
Cartonase galbene: V. Bratianu, Ivan, Vioreanu, Bandarica, respectiv Floria, Chiriac, Sitaru, Ciobanu, Traistaru, Plesa.

 

CRONICA MECIULUI

Miercuri seara a fost sarbatoare pe „Municipalul” brailean, unde peste 6500 de spectatori – cea mai mare afluenta de public din ultimii patru anii – au asistat la calificarea echipei favorite in „saisprezecimile” competitiei KO, Cupa Romaniei.
In fata unei echipe cu experienta primei divizii, cu multe nume sonore dar care nu a sutat decit o singura data spre poarta lui C. Bratianu – in prima repriza – gazdele au pornit dezinvolt, fara trac, Frunza fiind la un pas de gol in min. 4, insa mingea sutata de el a ocolit de putin nivelul portii aparate de Floria. Cu un singur jucator avansat, Stoian, dar cu Butiseaca foarte activ in avanposturi, „optarul” brailean pendulind pe ambele parti ale terenului, Dacia Unirea a reusit sa deschida scorul in min. 13: Frunza l-a angajat pe partea dreapta pe Tanase iar juniorul in care brailenii isi pun mari sperante a centrat ca la carte pentru Butiseaca al carui drop l-a invins pe Floria, 1-0.

 

Elevii lui Mihai Ciobanu au dominat teritorial si in continuare, insa ocaziile clare de desprindere s-au consumat abia in ultimile cinci minute ale primei reprize. In min 40, Butiseaca a „intos” pentru Stoian si „nouarul” Daciei a sutat din intoarcere, prilejuindu-i lui Floria o interventie de generic. Un minut mai tirziu, mingea sutata de Frunza, din lovitura libera, a trecut milimetric peste transversala onestenilor. In ultimul minut al primei parti, Ilie a primit un balon la marginea careului, a sutat violent, insa mingea a trecut pe lina poarta aparata de C. Bratianu. Dupa un vole al lui Butiseaca (min. 48) si un sut destul de periculos al lui Frunza, onestenii ies mai mult la joc, devin ceva mai insistenti si, dupa o cursa a lui Gorga, urmata de o pasa in spate, Plesa – cu un sut la firul ierbii – a restabilit egalitatea: 1-1 (min.56).

 

Incurajati de reusita ex-braileanului Plesa, oaspetii au dominat mijlocul terenului, insa le-a lipsit inventivitatea in fazele de poarta pentru a reusi golul desprinderii. Cei drept si apararea braileana, in care a excelat Ivan – un libero ce ar avea loc chiar si in primul esalon – a fost eficienta. In ultimul sfert de ora al partidei, M. Ciobanu l-a trimis in avanposturi si pe V. Bratianu, insa gazdele nu au obtinut decit doua lovituri libere, ambele ramase fara rezultat. Oaspetii au beneficiat la rindul lor de doua asemenea situatii, insa Munteanu si Traistaru au sutat mult peste poarta lui C. Bratianu. Prima repriza prelungirilor a scos in evidenta o echipa braileana foarte combativa si hotarita sa cistige, cuplul de atacanti V. Bratianu – Bandarica, avind in rol de servanti pe Butiseaca si Frunza, ambii – dupa o a doua repriza apatica – parca abia intrati in joc.

 

Cvartetul anterior mentionat a reusit sa creeze panica la poarta lui Floria, presiunea brailenilor crescind odata cu trecerea timpului. In chiar primul minut al prelungirilor, Butiseaca a sutat din fuleu, dar chiar in goal-keeper-ul moldovenilor, care a respins cu dificultate in careu. Putin mai tirziu, pe partea stinga Frunza a trecut de trei adversari, a centrat la limita careului mic si, din cadere, V. Bratianu a sutat in Floria. Ocazie rarisima, care l-a facut pe tehnicianul brailean sa-si indemne elevii sa urce cu orice risc in atac. Bandarica s-a conformat, dar a intirziat sutul in min.100, fiind blocat de Munteanu iar Vasile Bratianu, trei minute mai tirziu a reluat cu capul destul de slab, Floria fiind la post.

 

Ca o izbavire, brailenii reusesc golul de aur in min. 108: un raid devastator pe partea dreapta al lui Frunza a fost urmat de o angajare in careu pentru V. Bratianu, longilinul fotbalist brailean a intors cu capul la Bandarica care, dupa o preluare scurta, a sutat pe jos, mingea strecurindu-se printr-o padure de picioare in plasa. Goool, goool, izbucnesc in urale spectatorii braileni pentru ca la 2-1 Dacia Unirea este calificata in „saisprezecimile” Cupei Romaniei.

 

„O performanta notabila, in conditiile in care la FC Onesti au evoluat multi jucatori care au facut parte din lot si anul trecut, cind echipa lui Puiu juca in primul esalon”, a concluzionat Marin Petrache, fost antrenor al Daciei in sezonul trecut, care a urmarit meciul la tribuna oficiala alaturi de Darie si Titirisca, doua alte glorii fotbalistice ale Brailei.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s