FANI

fancfbraila

Înca din momentul înființării, CF Brăila a fost și a rămas echipa fanion a orașului Brăila, astfel a cunoscut o mare simpatie din partea brăilenilor. Simpatia fanilor crește începand cu anul 1974, atunci când echipa se mută pe Stadionul Municipal, stadion ce putea găzdui 30.000 de persoane. În anii 1978-1991 echipa este susținută în numar mare de lucrătorii uzinei Progresul, deasemenea numele echipei este FCM Progresul. Odata cu promovarea în Liga I în 1991, Stadionul Municipal devine neîncapator fanilor, astfel pe 10 martie 1991 se înregistrează 23.000 de specatori în meciul contra echipei Steaua București, ca mai apoi un an mai târziu pe 15 martie 1992, Stadionul Municipal să înregistreze un număr record de spectatori – 25.000, tot într-un meci contra echipei Steaua București. 

Pe 26 iunie 1993, echipa Brăilei întâlnește Universitatea Craiova în Finala Cupei României, meci în care 3.000 de fani brăileni au facut deplasarea în București pe Stadionul Național.

Odata cu apariția fenomenului Ultras în România, își face aparita și Ultras Brăila în anii 2000. În prezent echipa este susținută de 2 grupuri de fani: Legio Azzurra Brăila și Bad Boys Brăila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s