POVESTI BRAILENE

Anul 1988... ne pregateam de promovare
Anul 1988… ne pregateam de promovare

In anul 1986, echipa de fotbal a Brailei avea denumirea de Fotbal Club Muncitoresc Progresul Braila (FCM Progresul Braila). Din anul 1986 pana in 1990, Progresul Braila a dominat Divizia B, terminand pe locurile 3 in sezonul 1986-1987, 3 in 1987-1988, in 1988-1989 si 1 in sezonul 1989-1990, promovand astfel in Divizia A! In acea perioada este de remarca faptul ca in jurul clubului, jucatorii, antrenorii, conducatorii si suporterii framandau la gandul promovarii in Divizia A: echipa era sustinuta meci de meci de peste 20.000 de fani pe stadionul Municipal, era sustinuta de conducatori si de presa, toata lumea punea umarul la promovarea echipei in prima liga, tot orasul Braila alcatuia echipa de fotbal!

Astfel de texte minunate publicau ziaristii acelor vremuri, in anul 1988, despre echipa!
Astfel de texte minunate publicau ziaristii acelor vremuri, in anul 1988, despre echipa!

FOTBALUL BRAILEAN IN 25 DE EPISOADE

Nu ne-am propus sa supunem atentiei dumneavoastra o istorie completa a fotbalului pe meleagurile brailene, ci sa va oferim cateva secvente care sa contribuie la conturarea unei imagini despre ceea cea a reprezentat si reprezinta Braila pe scena fotbalului. Cum prezenta noastra pe stadioanele diviziei B a fost mai consistenta de la 1960 incoace, am acordat fiecarei din cele 25 editii scurse de atunci cate un mic spatiu, prologul creionand perioada de pana atunci, iar epilogul facand referiri la editia in curs! (sezonul 1987-1988).

PROLOG

Tin minte ca in primavara lui ’41 a venit Ripensia la Braila, echipa pe care o iubeam pentru Bindea, Dobay si asa mai departe… In ’41 era o Ripensie noua cu Simatoc, Voda, Andreescu, dar mai erau si batranii – Pavlovici, Cotormani…  Aparuse si tanarul Iosif Covaci, cel ce va juca stoper, la Turicu in 1952, la Olimpiada. Marea vedeta a meciului avea sa fie timisoreanul Misa Taenzer, care jucase pe la Ferencvaros. Dar Taenzer, pe care il cunoscusem doar la radio, era acum batran. Ripensia a castigat greu, cu 3-2. Trecusem de partea Brailei. Si tin minte si acum formatia: Draghiescu, Stanciu, Goldenberg, Varodi, Denghel, Saramet, Mitty Oprea, Nelu Oprea, Weiss, Vuliers, Cavadia, ultimele nume inrudite cu acelasi capitan Mavromati a lui Panait Istrati… La Franco-Romana l-am descoperit pe Fanica Filote, care nu avea sa joace niciodata mai bine mai bine decat atunci in 40-41, la numai 16 ani. Fane s-a dus. L-a cerut Dunarea, la Cernavoda. Neta s-a dus si el. Weiss, batranul Weiss, decanul de varsta, vine in fiecare vara la Braila, face un drum pana la Monument, se intalneste cu Cavadia sau cu Mitty Oprea, apoi urca in tribunele stadionului – stadionul e pe acelasi loc, numai ca e mult, mult mai frumos si „rejoaca” in trei meciurile tineretii lor.

A urmat o perioada de regres intinsa timp de doua decenii. Dar, in 1960 C.S.M. Braila reuseste sa devina campioana regionala (3-1 si 1-1 in baraj cu Stiinta Galati) si sa readuca orasul nostru printre divizionarele B.

EPISODUL 1 (1960-1961)

Divizia B se joaca in 3 serii a cate 14 echipe. Evoluam in prima serie, ocupam finalmente locul 7, cu urmatorul bilant: 26 7 11 8 29-33 si 25 de puncte, dupa ce la sfarsitul turului eram pe pozitia a V-a. Promoveaza din seria noastra, Metalul Targoviste, retrogradeaza Unirea Iasi si Rulmentul Barlad. Suntem campionii meciurilor egale (7 remize in deplasare, plus o victorie din 13 meciuri). Din lot faceau parte printre altii: Rociu, Cotet, Vasilache, Novac, Munteanu, Bogdan, Ulman, Udor, Militaru, Tudor Vasile, Gheorghe Vasile, Broscateanu, Comanescu, Boboc s.a. Spectatorii braileni, avizi dupa fotbal, veneau in numar mare nu doar in tribunele stadionului „1 Mai”, ci insoteau echipa si in deplasare. La Ploiesti, de exemplu, au fost 2.500 braileni – urmarea – am invins cu 1-0!

EPISODUL 2 (1961-1962)

Evolutie pe aceasi linie cu aceea din precedenta editie (locul 8 26 8 10 8 29-34 26 puncte). Promoveaza CSMS Iasi, retrogradeaza Dinamo Suceava si Steaua Rosie Bacau (actualele CSM Suceava si Partizanul Bacau). Cu acelasi lot de jucatori din editia trecuta, avem un retur foarte bun si, fara surprinzatorul esec de pe teren propriu cu Carpati Sinaia (1-3), am fi putu ocupa locul 4. Isi face debutul in echipa Stoian (actualul antrenor al Petrolului, anul 1988), coechipier, la acea vreme, cu presedintele actual al Clubului, Octavian Ulman (anul 1988)

EPISODUL 3 (1962-1963)

O editie plina de neprevazut: incepem bine (0-0 la Galati cu Siderurgistul, care avea sa promoveze), cedam surprinzator pe teren propriu in fata modestei Stiinta Galati (2-5 in etapa a IV-a), urmeaza o serie de 4 victorii consecutive (doua in deplasare) si CSO Braila (cum se numea echipa atunci) se afla pe primul loc in formula Obretin (Lungu), Udor, Broscateanu, Vasilache, Boboc I, Boboc II, Lupascu, Stoian, Potolea, Ulman, Cotet, Asiminoaie, Negrea, Calin, Ghitulescu, T. Vasile, continuam sa jucam bine sau satisfacator, dar nu reusim sa ne mentine in divizie din doua motive: reducerea numarului echipelor din B de la 42 la 28 a insemnat retrogradarea echipelor clasate de la locul 11 (echipa noastra se afla pe locul 11), si, in al doilea rand, un meci castigat pe teren (2-1 cu Prahova, in urma caruia echipa noastra s-ar fi clasat pe linistitorul loc 8) a fost pierdut la masa verde 0-3. Dar… remarcam prezenta in echipa a jucatorului Negrea, cel care avea sa faca o frumoasa cariera sub culorile clubului Steaua Bucuresti. De asemenea, este de retinut si eficacitatea dovedita de Asiminoaie (14 goluri). Cu aceasta editie o intreaga generatie de jucatori isi incheiau activitatea competitionala. Militaru, Vasilache, Asiminoaie, Coman pleaca la Siderurgistrul. Manta si Ulman la Stiinta Galati.

EPISODUL 4 (1964-1965)

Reveniti dupa un singur an de absenta, brailenii parcurg turul in forta, situindu-se pe locul 2, la egalitate cu prima clasata Siderurgistul Galati, clubul de fotbal acea in acea editie denumirea de Constructorul Braila. Din pacate, inceputul returului coincide cu un nefericit accident (1-7 la Bacau, dupa ce am condus cu 1-0 !?!??) si echipa se multumeste cu o pozitie fruntasa dar fara pretentii la promovare (in final locul 6). Daca nu se pierdea in ultima etapa la… ultima clasata (Chimia Fagaras) chiar la Braila (1-2 golul victorie inscris in minutul 81) echipa ar fi ramas pe locul 3. Iata lotul folosit: Urasche, Balan, Broscateanu, Moroianu, Cazan, Cotet, Costache, Meder, Dudas, Tudor Vasile, Stoian, Cazacu, Adam, Birn, Panatici, Stoica, Balaban, Frederic. Antrenor: Al. Dumitru.

EPISODUL 5 (1965-1966)

Sub conducerea antrenorilor N. Stanciu si Gh. Hoisan si cu un lot remaniat (Radoi, State – Buterez, Petcu, Cazan, Boboc, Militaru, Nitu, Cotet, Zgardan, Stoian, Neacsu, Ionescu, Badin, Turcu, Tudor Vasile, Broscateanu, Meder, Dudas), platim tribut lipsei de experienta a tinerilor promovati, mai ales in linia de fund, si incasam 20 de goluri in doar 4 partide, ceea ce reprezinta aproape jumatate din golurile de la pasiv (locul 6 Constructorul Braila 26 12 2 12 32-45 26 puncte). Sa notam debutul in echipa a lui Badin, plecat ulterior la Ploiesti si Craiova, unde a avut frumoase realizari pe plan sportiv.

EPISODUL 6 (1966-1967)

Nu mai putin de 4 antrenori s-au perindat pe banca tehnica. NU au fost 3 partide in care sa se alinieze aceeasi formula de echipa. O stare generala de indisciplina. Toate acestea au dus la clasarea echipei pe un loc retrogradant (locul 13 Progresul Braila 26 8 6 12 28-35 22 de puncte). Insa picatura care a decis retrogradarea a fost una ce denota o crasa neglijenta: in partida Progresul – Metalul Bucuresti 1-0 (23-1 la cornere), unul dintre noi nu a avut viza medicala si am pierdut cu 0-3 !?! Si pentru ca veni vorba de conere, inca un fapt ce arata neputinta ofensiva a echipei in meciul cu Suceava (0-0): am castigat… la loviturile de colt cu 24-0! Dar oaspetii au plecat cu un punct. In aceasta editie au debutat Gheorghita, Tapu, Banu, Parescura si Coconcea.

EPISODUL 7 (1968-1969)

Debutul, dupa un an de absenta, nu a fost deloc fericit: infrangere, acasa, in fata ex-divizionarei A Steagu Rosu Brasov (1-2), anuntau dificultatile ce urmau sa apara. Spre lauda lor, fotbalistii au reusit sa se redreseze rapid (au avut o serie de 8 meciuri consecutive fara infrangere) si au ocupat finalmente o buna pozitie, a 8-a, la doar 3 puncte de Politehnica Galati – clasata pe locul secund si pe care au invins-o chiar la Galati, cu 2-1! Iata bilantul nostru: locul 8, Progresul 30 11 10 9 31-36 32 de puncte. Din lot au facut parte: Gheorghita, Cazan, Plugaru, Iancu, Tapu, Avramescu, Radoi, Ciupitu, Stoian, Simionescu, Petcu, Stoicescu, Popazu, Balaban, Parescura, Urmes, State, Teodorescu.

EPISODUL 8 (1969-1970)

Anul debutului a doi tineri jucatori cre vor deveni, pentru mai bine de un deceniu, port-drapelul fotbalului brailean: Traian si Ologu. Sezonul 1969-1970 a fost unul de exceptie in privinta ordinii finale: echipa de pe locul 4, Progresul Braila, a acumulat 29 de puncte (48-44), iar Chimia Suceava cu doar un punct mai putin (28) si un golaveraj deloc rau (28-32) a… retrogradat! Distanta de la locul 4 la locul 16 (ultimul) a fost de doar 3 puncte! Golgheterul echipei a Ciupitu, cu 15 goluri, cel care, dupa scurte escale nereusite la Petrolul si Dinamo, va reusi sa se impuna la Universitatea Craiova.

EPISODUL 9 (1970-1971) 

Stadion Progresul
Stadion Progresul

Se inaugureaza stadionul Progresul, fapt rasplatit de fotbalistii nostri printr-o evolutie foarte buna, echipa fiind multa vreme angajata in lupta pentru promovare (castigata in cele din urma, de ASA TG. Mures). Ne clasam pe pozitia a IV-a in primul rand din cauza, punctelor pierdute la… ultimele trei clasate: 2-3 la Flacara Moreni (unica victorie a celor de la Flacara in acel campionat !?!), 0-0 cu Metrom Brasov si 0-1 cu Politehnica Galati, ambele pe teren propriu! Vom castiga impotriva ASA-ul lui Boloni (1-0), dar nu si in fata Sportului Studentesc (0-0), unde jucau Mircea Radulescu, Jamaischi, Kraus, Dumitru Nicolae, Boc si… braileanu Balaban, in echipa noastra apar cateva nume noi: Mihai, Stanoaie, Chitu plus 3 tineri din pepiniera proprie: Trofin, Cojocaru si Gorbanescu.

EPISODUL 10 (1971-1972)

Intarita cu Mihalcea, Fildiroiu, Cotiga si promovand alti tineri de talent (Iuga, Bulancea, Paskuali) echipa antrenata de Ulman, Stoicescu si Balanescu are o evolutie constanta buna, dar starea de indisciplina din partea unor jucatori impieteaza asupra unor performante de care lotul era capabil. Semnalam recordul in privinta diferentei de scor (8-0 cu Portul Constanta), dai si un 0-1 la Braila cu o echipa ce avea sa retrogradeze: Poiana Campina, situatie intalnita si in precedentele editii. Bilant: locul 6, cu ciferele 30 13 4 13 36-26 si 30 de puncte.

EPISODUL  11 (1972-1973)

O editie in care nu am stralucit si care a fost marcata de doua evenimente care ne-au „aruncat” din monotonie in agonie si apoi in… bucurie! Cu doua etape inainte de incheierea unui campionat echilibrat (in care aveam sansa unui loc la mijlocul clasamentului), pierdem acasa 1-2 in fata echupei CFR Pascani, ajungand in stare de retrogradare! Dar, la o saptamana de acest neplacut final de meci, se comunica schimbarea formulei competitionale prin care numarul divizionarelor B se mareste de la 32 la 54. Noi debuturi in aceasta editie cu un final atat de plin de peripetii: Trifina, Cotiga III. Promoveza Politehnica Iasi, pe care o invingem la Braila (1-0 si cedam la in final la Iasi 1-2).

EPISODUL 12 (1973-1974)

Schimbarea sistemului competitional (3X18) aduce in seria noastra foarte multe echipe debutante in acest esalon (Roman, Moinesti, Busteni, Mija, Calarasi, Vaslui etc.) dar Progresul evolueaza pe aceasi linie modesta, clasandu-se pe locul 8. Un fapt notabil din aceasta editie: in meciul cu ultima clasata, Victoria Roman, conducem cu 2-0 si pierdem in final la 2-3. Si aceasta la Braila, in timp cela Roman am castigat cu 1-0… Noutatile in lotul echipei: Savancea, Radu Dan, Gaspar, Salagean (cel care va juca apoi la Jiul) si un portar care ne-a dat multe batai de cap: Ocea. In tur echipa a fost antrenata de fostul portar al Daciei, Draghicescu, iar in retur de Gheorghe Timar de la Dinamo.

EPISODUL 13 (1974-1975) 

Stadionul Municipal
Stadionul Municipal

Casa noua (se da in folosinta ”Municipalul”), un lot foarte bun, cuprinzand jucatori braileni mai vechi (Trofin, Gheorghita, Trifina, Traian, Ologu) mai tineri (Tilihoi, Pascu, Motoc)  si nume cunoscute de la divizionarele A (Niculescu, Nasturescu, Cristache, Prepurgel, Rontea etc.), toate acestea creeaza premizele unei depasiri a conditiei de pana acum. Suntem aproape de A, dar SC Bacau demonstreaza, chiar la Braila, ce inseamna experienta (2-0 in min. 88 pentru noi, dar 2-2 in min. 90!). A fost un an frumos cu un „”Municipal” care a „vazut”… multi spectatori, dar si festivaluri de goluri: 5-2 cu Ceahlaul, 4-1 cu Suceava, 5-0 cu CFR Pascani, 7-1 cu Falticeni, 7-0 cu Savinesti! Antrenori: Stefan Onisie si Octavian Ulman.

EPISODUL 14 (1975-1976)

Cu o formula de ehipa stabila: Trofin, Tilihoi, Cristache, Gheorghita (Trifina), Gaspar, Luca, Prepurgel, Pascu, Bulancea, Ologo (Constantin), Traian, evoluam la un nivel ridicat (11 etape fara infrangere), spulberand, pur si simplu, sperantele Petrolului (4-0 la Braila, 1-0 la Ploiesti). Dar desele acte de indisciplina duc si de data asta la esuarea corabiei brailene in apropierea coastelor… diviziei A. A promovat FC Galati. Din acest sezon ia fiinta Fotbal Club Braila. Aceasi conducere tehnica a functionat si-n acest an.

EPISODUL 15 (1976-1977)

Se fac cateva promovari ale unor tineri (Mititelu, Panturu), se aduc noi jucatori (Versanski, Alecu, Stroe, Bezman) debutul este bun (neinvinsi in primele etape), dar continuarea nu este pe masura inceputului si terminam in pluton (locul 9). Echipa intreprinde un turneu in Italia jucand, printre altele, cu Fiorentina (scor 1-4). Antrenor: Nae Tataru.

EPISODUL 16 (1977-1978) 

Lot FC Braila 1977-1978
Lot FC Braila 1977-1978

Venirea antrenorului Cosmoc coincide cu o vasta operatiune de depistare a unor talente de pe raza judetului. Ajung astfel la FC Braila, Eftene, Huba Moroianu, Telegraf, Cataros, Seceanu etc. In prima etapa a returului (1-0 cu CS Botosani) debuteaza in echipa juniorul Marin Aurel. Daca in campionat nu obtinem succese notabile, in schimb ajungem in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, eliminand una dintre fruntasele, de atunci, ale Diviziei A, Politehnica Timisoara (3-1). Vom fi eliminati de Poli Iasi (1-2).

EPISODUL 17 (1978-1979)

Este editia in care avem din nou doua divizionare B, asa cum a fost i 1974-1975. Alaturi de FC Braila evolueaza Progresul Braila, in  lotul caruia remarcam prezenta jucatorilor Oprea si Darie. Sa retinem ca reusim sa castigam acasa toate partidele-derby (1-0 cu Steagu Rosu Brasov si FC Galati, 2-1 cu FC Constanta, chiar 4-0 cu CSM Suceava), dar clacam in fata unor out-sideri (1-1 cu Nitromania Fagaras, 1-2 cu Oltul Sf. Gheorghe). In aceasta editie debuteaza in echipa Adrian Petrache.

EPISODUL 18 (1979-1980)

Fara a inregistra succese care sa ne permita dreptul de a spera la promovare, echipele brailene continua operatiunea de a promovare a unor tineri, printre ei numarandu-se Dragoi (Progresul) si Coman (FC Braila). Cat despre rezultatele obtinute, ele stralucesc prin… inconstanta si aspect contradictoriu: Progresul invinge pe FC Constanta (3-1) si Steagu Rosu Brasov (1-0), FC Braila nu reuseste acelasi lucru (1-1, respectiv 0-0), dar in clasamentul final vedem urmatoarea ordine: locul 8 – FC Braila 34 14 6 14 46-50 34 pct., locul 14 – Progresul 34 14 4 16 48-47 32 pct.

EPISODUL 19 (1980-1981) 

lot  FC Braila 1980-1981
lot FC Braila 1980-1981

O noua incercare de redresare a fotbalului brailean are loc in aceasta perioada: FC Braila devine Fotbal Club Muncitoresc Progresul Braila (FCM Progresul Braila), iar cea de-a doua echipa braileana va purta numele de Chimia Braila. Au loc schimbari de jucatori (Darie, Dragoi, Parlog, Ologu la FCM Progresul, Petrache si Marin Aurel la Chimia), dar rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor, FCM Progresul se claseaza pe acelasi loc 8 (34 puncte, golaveraj 42-45), iar Chimia abandoneaza, neasteptat, lupta, mergand, in ultimele 10 etape, din infrangere in infrangere si, firesc, retrogradeaza. Se retrag din echipa FCM Progresul, printre altii, Traian si Ologu.

EPISODUL 20 (1981-1982)

Avand un lot cu multe elemente tinere (Petrache, Darie, Dragoi, Panturu, Pamfile, Parlog), in care experienta se numea Trofin, Trifina, Iuga, Bulancea, FCM Progresul este intr-o perioada de rodaj, cu lipsuri aparute pregnant in partidele cu echipele puternice ale seriei (Poli Iasi 1-1, FCM Siderurgistul 0-0, Gloria Buzau 0-1, toate trei la Braila). Recuperam insa punctele pierdute obtinand remize la Tecuci, Tulcea, Savinesti, Sf. Gheorghe, Galati (cu CSU). Ca urmare, ne clasam pe o pozitie de mijloc (9) cu 33 de puncte si cu un golaveraj pozitiv (41-38).

EPISODUL 21 (1982-1983)

Cu foarte mici modificari (apar Cireasa, Vasii si Ciubotariu), echipa noastra ridica vizibil stacheta calitatii, implicandu-se in lupta pentru primele locuri. Avem satisfactia unor victorii in deplasare (la Vaslui si Medgidia), apr scoruri fluviu (7-0 cu Gura Humorului, 6-0 cu Calarasi, 5-1 cu IMUM, 4-0 cu Ceahlaul), pierdem in min. 90 si… la Buzau (1-2) si Tulcea (2-3), Petrache devine un golgheter autentic (18 goluri) si FCM Progresul termina pe locul 6, cu plus 1 la adevar (35 de puncte) si cu un golaveraj in care se remarca predictia pentru jocul deschis, de spectacol! (62-54). Iata lotul cel mai folosit: Trofin, Panturu (Moroianu), Trifina, Neicu (Cireasa), Chirita, Darie, Petrache, Iuga (Ciubotariu), Bulancea, Parlog, Pamfil, Vasii, Dragoi.

EPISODUL 22 (1983-1984)

Continuam pe aceeasi linie ascendenta, reusind, sub conducerea lui Zavoda, multe puncte in deplasare (3-2) la Slobozia, remize la Plopeni, Piatra Neamt, Calarasi, Borzesti), destule victorii categorice pe teren propriu. Dar in finalul campionatului  FCM Progresul Braila pierde 3 puncte acasa. (1-1 cu Buzau, 0-1 cu Partizanul Bacau), ocupand doar locul 10, neconform cu valoarea lotului demonstrat timp de  30 de etape. Sa notam aparitia unui alt tanar jucator (Drogeanu), cat si o nostalgica revenire: Traian.

EPISODUL 23 (1984-1985)

Statu-quo in privinta bilantului. Locul 10 – FCM Progresul 34 16 1 17 45-48 33 de puncte. Se manifesta chiar un usor regres, datorat modificarilor din lot: revin Pascu si Cataros, este promovat Titirisca. „Granzii” seriei (Petrolul Ploiesti si FC Constanta) pierd fara drept de apel la Braila si numai Dunarea CSU Galati smulge o remiza. La minusuri sa spunem ca nu am obtinut nici macar un punct in deplasare! In schimb, am pierdut de sapte ori la limita.

EPISODUL 24 (1985-1986)

Debut nefavorabil de campionat (1-2 cu Otelul Galati pe teren propriu), dar cine ar fi stiut ca de la acea data (11 august 1985) echipa noastra nu va mai pierde niciun meci la Braila. Lotul are deja configuratia actuala (vine si Tudose). Ocupam locul 7, cu urmatoarele rezultate: 34 15 4 15 44-36 34 puncte. *(Cand se vorbeste de sezon actual se refera la sezonul 1987-1988)

EPISODUL 25 (1986-1987) 

O scrurta istorie FCM Progresul Braila
O scurta istorie FCM Progresul Braila

Iata o editie despre care ne amintim cu placere, argumentele fiind inca proaspete in memorie:

  • am fost, ca niciodata, aproape de promovare;
  • am invins in toate partidele de pe „Municipal”;
  • am inscris un numar foarte mare de goluri: 75;
  • Petrache (24 de goluri) a devenit golgheterul tuturor celor 3 serii ale diviziei B;
  • am ocupat, in final, locul 3, dupa ce timp de 14 etape am cochetat cu pozitia de lider.

EPILOG

Campionatul 1987-1988 este in plina desfasurare. fara indoialaca stiti foarte bine situatia actuala a echipei, in privinta lotului de jucatori, a realizarilor si, mai ales, a nerealizarilor. Un lucru este cert: FCM Progresul Braila a ajuns la un nivel de maturitate care implica un singur scop – lupta pentru o pozitie cat mai buna. La ce „atitudine” vom poposi dupa etapa cu numarul 34 nu putem sti, decizia tinand  de numerosi factori de ordin tehnic, fizic, psihic, afectiv. In privinta ultimului factor exista un singur arbitru: publicul brailean. Inconjurand echipa cu pasiune si dragoste, dand dovada de un desavarsit fair-play in tribune si in afara lor, spectatorul poate deveni ceea ce se numeste al 12-lea jucator al echipei.

 

 

 

 

Dacia Unirea Braila - Steaua 15 martie 1992
Dacia Unirea Braila – Steaua
15 martie 1992

2 comentarii

  1. buna…sunt suporter FC Brasov (fost Steagul Rosu)….felicitari pentru materialele si articolele postate….meritati intr-adevar sa aveti o echipa de elita pentru atasamentul vostru.
    am cateva articole de ziar de la meciurile dintre Steagul Rosu si FC Braila respectiv Progresul din editiile 1977-1978, 1978-1979 si 1979-1980. Daca va intereseaza, va rog sa ma contactati la adresa de mail: eugeniee68@yahoo.com

Lasă un comentariu